Ga naar de inhoud

Theefeestje bakt alles zelf: vindt hier een recept!Wij bakken al onze lekkernijen zelf! Zowel zoet als hartig. En dat zijn heel veel verschillende soorten lekkernijen. Wij hebben natuurlijk de bestellingen van de high tea take away, maar ook de high tea bij ons op locatie. En soms lijkt daar geen einde aan te komen en bakken we eigenlijk non stop.

Theefeestje krijgt veel vragen over recepten. En we hebben een receptenboek van recepten die tijdens de high tea workshop worden gemaakt. Er zijn plannen deze ook online beschikbaar te stellen als downloadbaar product in onze webshop. Dit zijn voor een groot deel weer andere recepten dan die wij zelf gebruiken voor onze bestellingen en high tea’s. Theefeestje heeft een assortiment van ongeveer 35 verschillende zoete soorten kleine taartjes. Deze zijn te bewerkelijk om tijdens de high tea workshop aan te bieden. Na het bakken, worden de taartjes afgekoeld en vervolgens gedecoreerd. Wij produceren ongeveer 100 taartjes per soort iedere week. Hierdoor houden wij het assortiment zo breed en vers mogelijk. Daarnaast bakken wij uiteraard de scones, hartige hapjes en de quiches iedere week.

Theefeestje

En waar wij onze inspiratie vandaan halen? Van bakprogramma’s op tv en van reizen over de wereld. Overal waar wij naar toe gaan, bezoeken we markten, proeven we zo veel mogelijk zoete taartjes en als het mogelijk is doen wij een high tea elders. En niet zelden komt er dan weer een soort taartje bij in het assortiment van Theefeestje. Wij nemen geen gerecht één op één over, maar proberen nieuwe smaken toe te voegen aan een van onze standaardrecepten – waarvan wij weten dat we daar inmiddels productie op kunnen draaien.

In onze blogs gaan wij regelmatig een van onze standaardrecepten prijs geven! Wij gebruiken voor onze zoete taartjes ovale en ronde siliconen bakvormen. En kleine ronde losse bakjes.

Eén van onze basisrecepten: 200 gram fijne suiker met 200 gram gesmolten boter mixen en daar 3 eiereren aan toevoegen. Vervolgens gaat er 220 gram zelfrijzend bakmeel bij. En tenslotte 125 ml melk. Dit is de basis. En hierop hebben heel veel variaties. Met de melk kun je van alles meekoken, bijvoorbeeld steranijs, lavendel of earl grey. Als dit goed doorkookt is, de melk door een zeef doen, voordat je het aan het beslag toevoegt. Het beslag kun je verdelen over de kleine bakvormpjes en dit bak je ongeveer een half uur op 150 graden in de oven. Let op: kleine vormpjes zijn eerder gaar dan een grote taart.

Wij gebruiken als topping op de taartjes het ingredient wat wij hebben meegekookt in de melk. Je kunt op de kleine taartjes botercreme spuiten of een mengsel van mascarpone en roomkaas met een beetje poedersuiker. Bij de steranijs mengen wij dan weer anijs door de botercreme of de mascarponecreme. Het mengsel gaat in een spuitzak. Gebruik voor iedere soort taartje een andere spuitmondje, zodat je zoveel mogeijk variatie hebt. Succes!

Categorieën