Ga naar de inhoud

Macarons maken moeilijk?Het van oorsprong Frans koekje de macaron is altijd populair. Tussen het dubbele koekje van amandelmeel, eiwit, suiker en poedersuiker zit een vulling van creme. En het is een kleurrijk koekje.

In de film over het leven van Marie Antoinette zijn ze ook veelvuldig te zien. En laten wij daar nou fan zijn van Marie Antoinette. Theefeestje in Amersfoort maak veelvuldig zelf macarons. Wij gebruiken ze zelf vaak voor taarten of voor bestellingen en maken ze in iedere willekeurige kleur. En hoeveel wij ook bakken, als wij macarons maken moeten wij ook heel zorgvuldig te werk gaan. Het is geen bakklusje dat we even tussendoor kunnen doen.

Succes verzekerd? Bij iedere workshop durven we dat te zeggen. Macarons maken vraagt echter meer… Het lijkt niet moeilijk om te maken. Maar bij iedere stap kan er iets misgaan, waardoor het eindresultaat soms teleurstellend is. Eerst het afwegen, dat komt op de gram nauwkeurig. Dan de eieren splitsen: eigeel hoort echt niet thuis in een macaron. Dan komt het mixen, roeren en spuiten. Macarons zijn een luchtig koekje, maar een verkeerde spuittechniek, levert niet het gewenste resultaat op.

Macarons Theefeestje

Veel klanten maken bij Theefeestje macarons. Sowieso is het leuk om te doen, het mengen, de kleur kiezen, spuiten van de macarons, vullingen maken en thee drinken met een zoete proeverij. Doorgaans gaan onze klanten met een doosje met goede macarons naar huis toe. Het is goed om naar jezelf niet te veeleisend te zijn. Je bent immers lerende en bij macarons geldt echt: Aldoende leert men! En na jarenlang macarons maken, moeten wij ook nog bij een bestelling van 50 macarons vaak het dubbele aantal maken om ze goed verkoopbaar te maken.

Ook graag een leuke workshop macarons doen bij Theefeestje? Via onze webshop kun je de workshop boeken.

Categorieën