Herinrichting Openbare Ruimte Kamperbinnenpoort

Van 14 maart tot en met 22 april zijn er werkzaamheden bij Theefeestje voor de deur. Wij zijn bereikbaar (voetgangers). Voor autoverkerkeer is het niet toegankelijk van 11.00 – 17.00 uur op werkdagen. Even op de hoek van de Coninckstraat staan is een optie. Dat is 25 meter lopen om de lekkernijen op te halen!

We moeten even door de zure appel bijten, maar we geloven dat het resultaat mooi gaat worden!

Herinrichting

De openbare ruimte tussen de Coninckstraat en de Kamperbinnenpoort wordt heringericht. Dit gebied is vanaf 2021 autoluw. In samenwerking met de Vrienden van de Kamp, de bewoners en de ondernemers is er een ontwerp op basis van Shared Space opgesteld.

Vanaf maandag 14 maart 2022 starten de werkzaamheden aan de Kamp om dit gebied tussen de Coninckstraat en de Kamperbinnenpoort als Shared Space in te richten. Om de bereikbaarheid te garanderen is het werk in vier fasen opgeknipt, zodat het centrum (voor bevoorrading) via de Kamperbinnenpoort tussen 17.00 uur en 11.00 uur en in het weekend bereikbaar is.

Op de overige momenten is het centrum via de Kamperbinnenpoort niet te bereiken. Op dinsdag 1, dinsdag 15 maart en woensdag 20 april 2022 is de route, tussen 7.00 en 19.00 uur, volledig afgesloten. Vanaf maandag 28 maart tot en met vrijdag 8 april 2022 is de Weverssingel niet vanaf de Kamp bereikbaar.

Shared Space

De openbare ruimte tussen de Kamperbinnenpoort – en de Coninckstraat wordt heringericht, volgens het Shared Space-principe. Met de herinrichting wordt er meer ruimte voor fietsers en voetgangers gecreëerd, en de verblijfskwaliteit van het unieke gebied rond de Kamperbinnenpoort en de Kamp versterkt. De herinrichting creëert een duidelijkere overgang naar het autoluwe gebied en verbindt de Langestraat met de Kamp.

Hier vindt u de presentatie die in juli 2021 is gegeven aan bewoners en ondernemers: